Local Stire

Duși la muncă cu Poliția Locală; s-a terminat cu domnia

26.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Consilierii municipali sunt chemați, vineri, să reglementeze situația unei categorii mai aparte de cetățeni. Dacă proiectul va trece, pentru persoanele cu pricina s-a terminat cu domnia, vor fi duse la muncă cu Poliția Locală.

Pe masa consilierilor se va afla un proiect de hotărâre cu privire la „modificarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 380/2014 privind stabilirea domeniilor serviciilor publice și locurilor în care persoanele care au săvârșit infracțiuni, vor presta muncă neremunerată în folosul comunității, ca obligație stabilită de către o instanță de judecată”. Astfel, în scenă intră Poliția Locală, mai exact Biroul Supraveghere Comunitară, care va trebui să asigure printre altele „confirmarea începerii executării obligaţiei de a presta munca neremunerată în termen de 10 zile lucrătoare de la debutul activităţii; supravegherea executării muncii în folosul comunităţii; evidenţa orelor de muncă neremunerate prestate de persoana sancţionată; emiterea unui document care să ateste executarea muncii în folosul comunităţii; sesizarea Serviciului de Probaţiune în caz de neexecutare”.

Vor să crească eficiența

În referatul de aprobare se arată că polițiștii locali supraveghează persoanele cu venit minim garantat, care prestează munca în folosul comunității, încă din 2013 și că o fac în mod eficient.

„Gestionarea de către polițiștii locali a activității de confirmare a începerii executării obligației de a presta muncă neremunerată, a supravegherii executării muncii precum și alte obligații aferente acestor responsabilități, în baza legislației specifice va avea ca scop folosirea eficientă a persoanelor care au săvârșit infracțiuni, în activități utile comunității.

Transferul acestei activități de gestionare a muncii în folosul comunității către Direcția Generală Poliția Locală este necesar, deoarece polițiștii locali, potrivit pregătirii de specialitate vor putea crește eficiența muncii neremunerate prestate de către persoanele condamnate penal”, se mai arată în documentele ce se vor afla pe masa consilierilor locali.

 


Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro