Stire Cultura Religie

(FOTO) Cea mai captivantă expoziție de Biblii, la Arad, timp de șapte zile

26.02.2020 ⋅ 0 comentarii

În această dimineață, începând cu ora 10.00, la Biblioteca Județeană ”A.D. Xenopol” Arad, a avut loc vernisajul expoziției ”Muzeul Bibliei”, organizată de Biblioteca Județeană ”Alexandru D. Xenopol” Arad și Asociația ”Renașterea Familiei” din Timișoara, împreună cu Arhiepiscopia Aradului, Prefectura Județului Arad, Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Complexul Muzeal Arad și Centrul Cultural Județean Arad. 

În prezența reprezentanților tuturor cultelor religioase din județul Arad, după ora 10.30 s-a desfășurat conferința ”Creștin-democrația în contemporaneitate”. 

”Biblia nu trebuie să fie o piesă de muzeu”

Inițiativa organizării acestui eveniment a fost generată tocmai din dorința organizatorilor de a promova Sfânta Scriptură și de a sublinia influența pe care aceasta o are în mod special în viața omului, dar și în istorie, artă și muzică.  

”Am organizat acest muzeu, cu scopul de a sublinia faptul că Biblia nu trebuie să fie o piesă de muzeu, ci trebuie citită, studiată și aplicată în viața de zi cu zi”, a precizat dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației Renașterea Familiei.

Ce puteți vedea

Muzeul Bibliei cuprinde o expoziție temporară de aproximativ 1000 de exemplare de Biblii din întreaga lume aflate în colecția privată a dr. Ionel Tuțac.

Printre exponate se află cel mai mic exemplar al Bibliei Gutenberg, un sul al Cărții Estera de 6,5 metri, o Biblie în latină din anul 1700, un Evangheliar din 1761 apărut sub patronajul domnitorului Gavriil Callimachi, o biblie-breloc ce a aparținut lui Billy Gra... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro