Stire Cultura

Expoziția ”Unexpected Dali” s-a deschis pentru prima dată în țară, la Arad. Până când poate fi vizitată

27.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Ieri, 26 februarie 2020, la Muzeul de Artă (str. Gheorghe Popa de Teiuș, 2-4, etaj II), a avut loc vernisajul expoziției "Unexpected Dali”, în prezența autorităților locale, Răzvan Cadar, vicepreședintele CJA, și a reprezentanților muzeului: Dr. Sorin Bulboacă - manager și Bogdan Blaga - director adjunct.

Proiect expozițional organizat de: Complexul Muzeal Arad, Consiliul Județean Arad, Art Expo S.I.A. Latvia 

Curator: Vasilii Kesauri

LUCRĂRI ORIGINALE DIN COLECȚIA KESAURI

Expoziția "Unexpected Dali" surprinde aspectele majore ale lucrărilor marelui artist contemporan – Salvador Dali. Expoziția este alcătuită pe baza operelor originale ale lui Salvador Dali din colecția Kesauri: litografii, ceramică, lucrări în bronz, argint, tapiserii.  

Secțiunea 1 – Portofoliul "Omul și profesia sa"

Seria "Omul și profesia sa" este compusă din unsprezece subiecte, creată de Salvador Dali în anii 1970-71.

Maestrul Dali nu a creat aceste opere la comandă, astfel încât spiritul și creativitatea sa debordantă nu au fost restricționate în vreo direcție predeterminată.

Secțiunea 2 – Portofoliul "Iubirile Casandrei"

În 1967 Dali a fost însărcinat de către editorul Pierre Argillet să creeze o serie de gravuri acvaforte pentru a ilustra poemele lui Ronsard. Pentru Dali imaginarul oniric din operele lui Ronsard au reprezentat ocazia să-și exprime ideile sale privind fantezia și inconștientul prin ilustrarea unor teme ca iubirea, moartea, scurgerea timpului și ciclurile naturii. Fiecare acvaforte este semnată de Dali în timbru sec.

Secțiunea 3 – Portofoliul "Tricorn"

Salvador Dali a creat în 1959 această serie magnifică de 20 de litografii bazată pe romanul și spectacolul de balet "Tricorn". Fiecare litografie concepută de el reprezintă un apogeu al creativității sale artistice.

Litografiile sunt realizate de așa manieră, încât fiecare culoare necesită imprimarea separată, furnizând o impecabilă claritate a culorii.

Secțiunea 4 – Alte opere originale de Salvador Dali

Expoziția prezintă diverse lucrări originale de Salvador Dali cum ar fi tapiserii, serigrafii pe mătase, litografii, cărți poștale desenate de maestru sau chiar lucrări originale de design, cum ar fi puzzle-ul circular pe care l-a creat special pent... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății