Stire Religie

(FOTO) Ierarhii arădeni au pus piatra de temelie pentru noua biserică din Parohia Vladimirescu II

29.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Credincioșii Parohiei Vladimirescu II s-au bucurat astăzi de prezența în mijlocul lor a Ierarhilor arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, care s-au alăturat întru bucurie momentului unic din viața comunității din Vladimirescu: punerea pietrei de temelie pentru noua biserică. 

Începând cu ora 12.00, pe o vreme mai mult decât prietenoasă pentru un sfârșit de februarie, Ierarhii arădeni, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, au oficiat slujba punerii pietrei de temelie și sfințirea crucilor pentru noua biserică din Protopopiatul Arad, Parohia Ortodoxă ”Nașterea Maicii Domnului” - Vladimirescu II. Într-o frumoasă împletire a intențiilor bune concretizate astăzi în fapte, pe lângă fețele bisericești care au luat parte la sărbătoarea din Vladimirescu, au fost prezente și autoritățile locale și județene, ctitorii, donatorii și credincioșii care, dincolo de emoția trăirii unui astfel de moment, prin împreuna-rugăciune au cerut cereasca binecuvântare pentru ducerea lucrării la bună plinire și s-au făcut martorii unui moment ”înfricoșător”… deschiderea unei porți spre cer. 

"Cât de înfricoşător este locul acesta! Aceasta nu e alta fără numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului! Apoi s-a sculat Iacov dis-de-dimineaţă, a luat piatra ce şi-o pusese căpătâi, a pus-o stâlp şi a turnat pe vârful ei untdelemn…” (Facere 18, 17-18)

Într-o binecuvântată rânduială, biserica a cărei piatră de temelie a fost pusă astăzi i-a fost încredințată spre ocrotire chiar celei în care Biserica vede întruchipată Scara lui Iacov: Maicii Domnului. Cea despre care frumos vorbește tradiția zicând: ”Scara dacă nu era, Domnul nu se cobora/ Tu ești scara cea de flori, cu un capăt peste nori/ Tu ești Raiul preafrumos, care-ai tras pe Domnul jos”. 

În cuvintele de î... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro