Național Stire

MEC suspendă olimpiadele şcolare judeţene şi regionale, precum şi competiţiile sportive

09.03.2020 ⋅ 0 comentarii

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a decis suspendarea tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Ministrul Monica Anisie a convocat luni o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi cu inspectorii şcolari generali adjuncţi în care s-au discutat măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unităţile de învăţământ.

De asemenea, ministrul a subliniat importanţa dotării şcolilor cu săpun şi dezinfectant, iar inspectorii trebuie să se asigure de existenţa acestora, monitorizând situaţia.

"Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul Educaţiei şi Cercetării a hotărât suspendarea desfăşurării tuturor olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit MEC, în cadrul videoconferinţei au fost discutate şi procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19.

Conform art. 4 din Hotărârea nr. 7 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, toţi cetăţenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor fi izolaţi la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Acest articol se impune şi tuturor elevil... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro