Național Religie Stire

Liniștea din mijlocul furtunii. Lecția de responsabilitate și altruism dată de un Preot împreună cu tinerii din parohie

11.03.2020 ⋅ 0 comentarii

În avalanșa de informații legate de coronavirus, glume duse la extrem, cinism, iresponsabilitate, panică, egoism, toate revărsate cu prisosință în mediul online, o postare a Părintelui Visarion Alexa a venit, cu puterea unei măști de oxigen în moment de sufocare, să ofere un strop de liniște în mijlocul furtunii. 

Este vorba de modul în care tinerii din Parohia Părintelui Visarion Alexe s-au mobilizat în a oferi ajutor celor mai vulnerabili în contextul noilor măsuri impuse pentru prevenirea infectării cu coronavirus. 

Nu așteptăm să facă alții. Nu așteptăm să facă doar autoritățile

”Știți că la biserică avem un grup alcătuit din băieți tineri, soți responsabili, tați iubitori foarte implicați în problemele parohiei. I-am convocat în seara aceasta online, pe toți pe un grup de wapp. Pe lângă multele responsabilitați pe care le au în viața parohiei noastre ( întreținerea bisericii, ocrotirea familiilor nevoiașe, donare de sânge, etc) și-au mai asumat una :

- și-au facut un stoc de măști protectie, mănuși, dezinfectanți, sper să găsească ochelari si măști cu filtru.

Care este motivul?

- bătrânii rămași în casă, din parohie, vor fi identificați sau vor putea suna la numere de telefon, pentru a fi ajutați cu cumpăraturile, medicamente și apa.

- persoanele izolate acasă, din parohia noastră, motivul fiind suspiciune de Covid-19, vor fi ajutate cu alimente de baza și medicamente.

- în caz de infectare vom încerca să susținem familia în ceea ce privește nevoile de bază.

Nu așteptăm să facă alții. Nu așteptăm să facă do... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro