Stire

Ministrul ungar de externe: Ungaria şi România vor redeschide frontiera comună pentru navetişti

25.03.2020 ⋅ 0 comentarii

Ungaria şi România vor redeschide frontiera comună pentru navetişti. Anunțul a fost făcut, astăzi, de ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, informează Hot News.                        

Ca multe alte ţări europene, Ungaria şi-a restricţionat recent traficul la graniţele sale în efortul de a opri răspândirea noului coronavirus. Cu toate acestea, mulţi dintre cei care trăiesc de-a lungul frontierei ungaro-române fac naveta zilnic în cealaltă ţară pentru a se duce la muncă, a spus Szijjarto. „Pe lângă protejarea sănătăţii oamenilor, treaba noastră este să facem tot posibilul pentru a menţine economia în funcţiune”, a declarat oficialul.

Se pare că măsura a fost luată cu acordul Ministerului Român de Externe și îi vizează pe ungurii şi românii care locuiesc pe o rază de 30 km de frontieră.

Potrivit ministrului ungar, sarcina de a decide ce puncte de frontieră vor fi deschise pentru navetişti, cât şi intervalul de timp în care acestea vor fi deschise le revine șefilor poliţiilor din cele două ţări.

"Menţinerea frontierei deschise pentru navetişti este în interesul etnicilor maghiari din România, precum şi al firmelor din Ungaria şi România", a conchis Szijjarto.

Sursa: realitatea.net

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ