Stire

Ei, cei din Linia întâi! Cei zece pompieri arădeni prezenți de trei săptămâni ”pe front”, la punctul de decontaminare

28.03.2020 ⋅ 0 comentarii

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a prezentat astăzi echipajul CBRN, alcătuit din zece pompieri. Zece pompieri care, împărțiți în trei ture, de trei săptămâni sunt mereu ”pe front”.

  Ei sunt cei care echipează personalul echipajelor SMURD care fac transporturile persoanelor suspecte sau confirmate cu noul virus COVID-19, apoi se deplasează la punctul de decontaminare din Poligonul de Instruçție si așteaptă întoarcerea autospecialei de la intervenție, decontaminează medici, asistenți, paramedici, îi dezbracă de combinezoane și decontaminează autospeciala.

Lango Cristian, Teorean Paul, Wille Roland, Coste Ovidiu, Renich Vlad, Crîsnic Ovidiu, Duma Marius, Ruja Petru și Micuța Dorin și Mihuț Claudiu, ofițerul CBRN 

”Dintre ei, unii au experiență, fac asta dintotdeauna, așa e Lango Cristian, și îi instruiesc și pe ceilalți, alții sunt veniți mai nou în echipajul C.B.R.N.

Ani de zile s-au antrenat, au participat la zeci de exerciții, au repetat de sute de ori procedurile până au devenit automatisme iar când a fost nevoie de ei au fost profesioniști. Au intervenit acum câțiva ani pentru cercetarea deșeurilor periculoase abandonate pe valea Mureșului, în cazul surselor radioactive furat... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro