Stire

O cursă contracronometru: spionaj și deturnări pentru obținerea echipamentelor de protecție împotriva coronavirusului

03.04.2020 ⋅ 0 comentarii

Solidaritatea statelor este boicotată de bătălia acerbă de pe piața echipamentelor medicale, scrie newsweek.ro. Intermediarii și speculanții sunt cu miile, de aceea chiar serviciile secrete intră în acțiunea ce ține de siguranță națională.

                                    

Franţa caută să importe milioane de măşti destinate personalului medical şi vârstnicilor, dar americanii, care și ei sunt contracronometru pentru achiziționarea echipamentelor de protecție, au interceptat și preluat una dintre comenzile Franței, chiar de pe pista unui aeroport din China, potrivit publicației Liberation.

Cum firmele intermediare se înmulțesc peste noapte, cu sedii dubioase, în offshore-uri internaționale, trebuie făcută și o verificare de specialitate, pentru că se dau bani mulți în avans. Aici intervin serviciile secrete.

În Israel, Mossad-ul a intrat în prima linie de la început. Și tot de la început s-a păcălit cu achiziția a peste 100.000 de teste pentru coronavirus care „n-au fost chiar ceea ce a trebuit”, potrivit adjunctului ministrului Sănătații, Itamar Grotto.

„Operațiunile sunt complexe. De exemplu, un avion cu materiale sanitare achiziţionate de Israel dintr-o altă ţară nu a mai primit permisiunea de a decola, astfel că în final aceste materiale nu au mai ajuns în Israel. Într-un alt caz camioanele erau deja în faţa unei fabrici pentru a încărca echipamente obţinute de Mossad, când s-a descoperit că altcineva tocmai reuşise să preia acele materiale. Primim în fiecare zi peste 2.000 de piste pentru astfel de achiziţii, dar unele sunt false”, a mărturisit spionul israelian, potrivit newsweek.ro.

Intrați aici pentru mai multe detalii: https://newsweek.ro/international/cursa-nebuna-a-achizitionarii-echipamentelor-de-protectie-spionaj-operatiuni-deturnari

Foto:  timesofisrael.com

 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro