Național Stire

Încă 30 de izolete produse în România au fost recepționate de MApN

03.04.2020 ⋅ 0 comentarii

O comisie formată din specialişti ai Departamentului pentru armamente şi ai Direcţiei Medicale din Ministerul Apărării Naţionale a recepţionat vineri al doilea lot de 30 de izolete de concepţie şi producţie românească, informează un comunicat al MApN transmis Agerpres.

Dispozitivele medicale recepţionate, produse în serie după proiectul de cercetare-dezvoltare - "Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici - BIOEVAC", dezvoltat de cercetători militari din Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie, fac parte din comanda adresată de MApN către SC Stimpex SA, care prevede livrarea unui număr de minim 100 de echipamente.

Sistemele recepţionate vor fi distribuite sistemului medical naţional.

Producţia de izolete va continua şi în cursul săptămânilor viitoare, pentru a asigura necesarul în creştere al formaţiunilor medicale ale MApN, arată ministerul.

Sistemul de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici - BIOEVAC asigură izolarea temporară şi transportul în siguranţă al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenţi biologici, inclusiv SARS-CoV-2, şi este dotat cu un sistem de filtro-ventilaţie cu presiune negativă. Produsul, dezvoltat de cercetătorii militari împreună cu medicii milit... vezi mai mult







Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro