Stire Informatii

Din Bucătăria Lui Eliss: Vinete umplute cu legume în sos roșu și porumb dulce

04.04.2020 ⋅ 0 comentarii

Bună dimineața! Iată că mai prindem încă o sâmbătă împreună, cu o nouă rețetă, care sper să vă inspire în momentele de cumpănă din bucătărie. 

În această perioadă în care #stămacasă pentru binele tuturor, apar probleme de genul „nu mai știu ce să gătesc!” ori, la polul opus, „încep să iau în greutate fiindcă mănânc dezechilibrat”. 

   În articolul de sâmbăta trecută, v-am vorbit, pe scurt, despre felul în care trebuie să privim mâncarea și implicit despre acțiunea de „a mânca”. Când sunteți în pană de idei, folosiți-vă de internet! Există nenumărate rețete și clipuri video care să vă vină în ajutor. Dacă vă uitați la televizor și nu găsiți nimic liniștitor, dați o șansă canalelor cu emisiuni culinare. Să nu credeți că toate rețetele sunt imposibile sau cu ingrediente total străine și necunoscute: din contră, veți fi surprinși ce rețete simple pregătesc marii bucătari! 

   Încercați să nu faceți din „a mânca” o activitate principală pe parcursul unei zile. Mâncarea este  prietenă cu organismul nostru, de noi depinde dacă o acceptăm așa sau o transformăm în inamic. Nu sunt nutriționist dar vă pot spune cu certitudine că atunci când simțiți senzația de sațietate în timpul unei mese, acela e momentul în care trebuie să vă opriți. Astfel, evitați treaba cu kilogramele în plus și cu dietele care vă pot dezechilibra. Pur și simplu, mâncați responsabil! Pentru voi și pentru cei dragi vouă!

  Înainte să trec la ingrediente și mod de preparare, vă mai ofer un sfat, pentru mâncăruri gustoase: schimbați modul de gătire al legumelor. Dacă le fierbeți, de obicei, încercați să le faceți la grill ori la cuptor, fiindcă aveți obține arome noi, care le vor întrece la gust pe celelalte. Pentru rețeta de azi, am ales, de exemplu, să coc ardeii kapia pe grill, decât să îi gătesc în apă fiartă sau să îi călesc. Am mai pregătit această rețetă și după varianta clasică a modului de preparare dar nu a fost atât de reușită ca cea de acum .

Așadar, pentru două persoane aveți nevoie doar de: 

-o vânătă medie, doi ardei kapia, o ceapă, 200 g ciuperci, două linguri mari de roșii pellati, 50 g porumb, câteva fire de pătrunjel, cimbru sau cimbrișor uscat, o lingura ulei, sare și piper după gust.

Mod de preparare: 

Se pun la copt ardeii kapia. Vânăta se taie în două jumătăți, se crestează ca în poze cu un cuțit și se scoate pulpa cu o lingură, având grijă să nu tăiem coaja, care va fi „bărcuța” pentru umplutură. 

Cuptorul se setează la 200 grade Celsius. Se ung cele două jumatăți cu puțin ulei, se condimentează cu sare și piper și se presară puț... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro