Național Religie Stire

Moaștele Cuvioasei Parascheva și ale Sfântului Dimitrie cel Nou, scoase în procesiune pentru ajutor în timpul pandemiei

06.04.2020 ⋅ 0 comentarii

Dumnezeu lucrează în aceste zile prin oameni. Toți acei oameni de bine, oameni din prima linie, oameni care se jertfesc la propriu pentru semeni, oameni care ajută, oameni responsabili, oameni altruiști. În sprijinul acestora și al credincioșilor, într-o frumoasă conlucrare, au fost trimise ieri, în a cincea Duminică din Postul Paștelui, spre lume, Raclele cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Dimitrie cel Nou. 

Dacă în luna octombrie mii, zeci de mii de credincioși iau Calea Iașului și a Colinei Bucuriei spre Cuvioasa Parascheva și spre Sfântul Dimitrie cel Nou, în aceste zile de grea încercare Sfinții au plecat spre cercetarea și ajutorul credincioșilor lor... 

Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată duminică, 05 aprilie 2020, prin mai multe localități din Iași, Neamț și Botoșani cu credința că prezența vindecătoare și rugăciunile ei vor ajuta în lupta cu pandemia de coronavirus, traseul de aproape 500 de km a vizând principalele orașe din cele trei județe și în special unitățile medicale.

Deplasarea s-a făcut fără închinarea credincioșilor la sfintele moaște, fără participare colectivă, fără slujbe oficiate, respectându-se măsurile luate de autorități pentru combaterea epidemiei, informează Doxologia.

Duminicp, 5 aprilie, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a părăsit Iașul pentru a treia oară în istorie, conform Basilica.

În decurs de aproape 379 de ani, de când au fost duse la Iași de Voievodul Vasile Lupu (domn al Moldovei în perioada 1634-1653), racla nu a părăsit Capitala Moldovei decât de două ori.

În 1944, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, pentru a fi protejată, racla cu sfintele moaște a fost ascunsă în sudul țării.

După trei ani, în vara lui 1947, credincioșii au solicitat Mitropoliei să fie scoase moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și duse în procesiune prin satele pârjolite de soare și afectate grav de război. Sfintele moaște ale Ocrotitoarei Moldovei au fost purtate prin localități din județele Iași, Vaslui, Roman, Bacău, Neamț și Baia.

Tot Duminică, 5 aprilie, Racla cu Moaștele ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
melthdesign.ro/