Național Stire

Este femeie, are 35 de ani și este unul dintre piloții care au adus din Coreea de Sud cele 100.000 de combinezoane de protecție

09.04.2020 ⋅ 0 comentarii

De 40 de ore de zbor a fost nevoie pentru aducerea, cât mai rapid, din Coreea de Sud în România a celor 100.000 de combinezoane de protecție, atât de necesare în această perioadă, informează Ministerul Apărării Naționale.

”În astfel de momente, când primim misiuni în care trebuie să răspundem rapid, ne mobilizăm toţi, fiecare pe părticica lui, ca să putem să punem lucrurile cap la cap şi să le putem face mult mai repede decât în mod normal. A fost unul dintre cele mai lungi zboruri, e adevărat, dar nu cel mai greu. A fost foarte obositor pentru că totul se derulează rapid şi, practic, pregătirea la un moment dat o mai faci şi din mers.”

Acestea au fost cuvintele locotenent-comandorului Simona Maierean, unul dintre piloții care ieri dimineață la ora 03.00 ateriza pe aeroportul din Otopeni cu 45 de tone de echipament de protecție care va fi folosit în lupta contra COVID-19, conform aceleiași surse. 

Este vorba despre prima femeie-pilot de supersonic din România la doar 24 de ani, iar la 34, copilot pe C17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability la baza din Ungaria. ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro