Stire

Doi specialiști chinezi susțin o conferință video despre coronavirus; medicii arădeni sunt invitați să participe

13.04.2020 ⋅ 0 comentarii

Doi medici chinezi din Shanghai, cu o experiență clinică bogată, vor susține, joi, 16 aprilie, de la ora 11 (ora României), o conferință video online despre coronavirus, pentru colegii lor din România. Printre cei care sunt invitați să participe, de către Ambasada Republicii Populare Chineze la București, sunt și medicii din Arad.

                                    

Conform reprezentanților Ambasadei, care organizează acest schimb de experiență on-line, medicii din Shanghai vor împărtăși colegilor lor din România schema terapeutică folosită și experiența pe care au dobândit-o în prima linie a luptei împotriva coronavirusului.

„Dacă spitalul dumneavoastră dorește să participe la această conferința video online, vă rugăm să trimiteți numele, numărul de telefon și adresa de e-mail a unui reprezentant medic la adresa de e-mail romwhc@gmail.com înainte de ora 21:00, 13 aprilie 2020. Locul de participare va fi locul fiecărui separat. Tehnicieni de la Huawei vor lua legătură cu acesta să ofere asistenta tehnică înainte de conferință”, se arată în invitația lansată de Ambasada Chinei.

La Arad, invitația a fost transmisă prin intermediul Forumului Prieteniei și Colaborării-Româno-Chineze. „Am fost anunțată duminică de către un diplomat din cadrul Ambasadei Chinei la București cu privire la acest schimb de experiență pe care îl consider foarte util, mai ales că un medic reputat din Arad, doamna dr. Dana Olar chiar a solicitat un dialog cu colegi medici din China. Medicii din Arad pot intra în acest dialog, care sunt sigură că va fi unul benefic, venind de la profesioniști cu experiența pandemiei spre profesioniști. Mulțumim Ambasadei Chinei în România că ne-a anunțat despre această oportunitate”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze.

Fotografia are caracter ilustrativ: cnbc.com/China Daily via Reuters

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro