Național Stire

Dacă ar putea ar duce și războiul acesta pentru noi, dar nu pot. A venit momentul să îi apărăm noi pe ei, pe veteranii de război

15.04.2020 ⋅ 0 comentarii

”În toată agitația vremurilor pe care le trăim, gândurile noastre se duc spre veteranii care, de la fereastra lor, privesc spre noi, copiii lor. Dacă ar putea ar duce și războiul acesta pentru noi. Dar nu pot. E un război inegal, e un inamic invizibil.A venit momentul să îi apărăm noi pe ei. E cea mai importantă misiune”, spuneau reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, atunci când, în urmă cu două săptămâni, demarau Campania ”Apărăm Vetranii”. 

Iar pe parcursul celor 15 zile ni s-au dezvăluit cele mai frumoase imagini și povești dintre părinți și copii: Veterani și Militari. Ieșiți în porți, frumoși, curați, senini și împovărați de ani, împărțiți în toată țara pentru ca aceasta să nu se clatine în vremuri de restriște, și-au deschis inimile în fața celor care au mers să le întindă o mână de ajutor. Au mers și o să continue să meargă. România mai are doar 4.098 de veterani de război și 104 văduve de război. 

O echipă a Direcției Calitatea vieții personalului s-a deplasat la domiciliul veteranului de război, maior (rtr.) Constantin Rada, în vârstă de 96 de ani, din București, în vederea asigurării unor produse alimentare, de bază, în urma unei solicitări la TEL VERDE 0800 410 990 - sprijin veterani de război.

Veteranul de război, maior (rtr.) Constantin Rada

Distinsul veteran s-a născut la data de 22.11.1923, în comuna Strejești, județul Romanați (astăzi județul Olt), într-o familie de agricultori cu trei copii. A fost nevoit să muncească de la vârsta de 13 ani, lucrând ca „băiat de prăvălie”.

„Când a început războiul aveam vârsta de 18 ani. Am fost încorporat la Regimentul 3 Transmisiuni din Caracal. De aici, am fost trimiși în comuna Dărăști din jud. Ilfov, pentru instrucție. Din tot regimentul, jumătate au fost trimiși pe front și jumătate au rămas pe loc.

Țin minte, cu emoție, că am ieșit la raport și am cerut să fiu repartizat, oriunde, împreună cu un coleg de școală și un bun... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro