Stire

Ce țară a este considerată în momentul de față campioana lumii la descoperirea coronavirusului și de ce

15.04.2020 ⋅ 0 comentarii

Islanda a testat 10% din populaţie pentru noul coronavirus, iar această mică ţară, cu o populaţie de 364.000 de locuitori, a început depistarea cu o lună înainte ca primul pacient să fie confirmat pe teritoriul său, ceea ce poate fi considerat un caz de manual pentru gestionarea pandemiei, relatează digi24.ro, care citează AFP.

                                    

Într-un studiu publicat marţi în jurnalul medical american New England Journal of Medicine, cercetători de la universităţi islandeze şi de la compania locală deCODE Genetics, filială a gigantului american Amgen, au oferit rezultatele importantului program de screening lansat la 31 Ianuarie, când boala cauzată de coronavirus nu era încă numită COVID-19 şi cu mai mult de o lună înainte de declararea pandemiei, scrie Agerpres.

Două campanii de screening au fost realizate. Prima a început la 31 ianuarie şi a vizat persoanele simptomatice şi călătorii care se întorceau din zonele de risc (iniţial China şi Alpii austrieci, italieni şi elveţieni) sau care intraseră în contact cu persoane infectate. S-a constatat că 13,3% din cele peste 9.000 de persoane testate erau infectate, la sfârşitul lunii martie.

Intrați aici pentru detalii: https://www.digi24.ro/stiri/externe/masurile-luate-de-islanda-care-au-transformat-o-in-campioana-lumii-la-depistarea-noului-coronavirus-1292182

Foto: RFI

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro