Național Cultura Stire

Premiera spectacolului "Don Quijote" poate fi vizionată gratuit pe site-ul ONRI, de Ziua Internațională a Dansului

29.04.2020 ⋅ 0 comentarii

Reprezentanţii Operei Naţionale Române Iaşi au informat că vor celebra miercuri, începând de la 18.30, Ziua Internaţională a Dansului, pe site-ul instituţiei urmând să fie difuzată premiera spectacolului "Don Quijote", de Ludwig Minkus, jucată pe scena Operei în data de 17 decembrie 2015.

Potrivit unui comunicat de presă, coordonarea muzicală a reprezentaţiei poate fi urmărită gratuit pe site-ul Opera Iași şi este asigurată de Traian Ichim, coregrafia îi aparţine lui Marius Petipa, regia şi adaptarea este semnată de Ileana Iliescu, iar scenografia de Adriana Urmuzescu.

”Astăzi, 29 aprilie, întreaga lume celebrează Ziua Mondială a Dansului, o sărbătoare marcată neîntrerupt din anul 1982 încoace.

Cu acest prilej, vă invităm să vizionați astăzi, de la ora 18:30, premiera spectacolului Don Quijote, de Ludwig Minkus, în coregrafia lui Marius Petipa, cu regia și adaptarea semnată de artista emerită Ileana Iliescu.

Ritmicitatea și farmecul melodic al muzicii compozitorului austriac sunt în deplină concordanță cu scenariul comic al lui Cervantes, făcând din baletul c... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro