Național Religie Stire

În ce condiții putem participa la slujbe după încetarea stării de urgență

09.05.2020 ⋅ 0 comentarii

Institutul Naţional de Sănătate Publică a prezentat sâmbătă propunerile privind  măsurile de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă. 

Documentul prezintă, în capitolul cinci, recomandările privind activitatea în lăcaşurile de cult.

Conform documentului, slujbele urmează să fie oficiate „numai în aer liber cu menţinerea distanţei între persoane”, iar „accesul persoanelor în lăcașul de cult se va face limitat, cu respectarea unei suprafeţe de 8 mp per persoană”.

Patriarhia Română a transmis că recomandările INSP vor fi respectate riguros, dar că se va consulta cu celelalte Biserici Ortodoxe cu privire la accesul credincioșilor la Sfânta Împărtășanie. 

Comunicatul Patriarhiei Române

"Redeschiderea lăcașelor de cult ține de firescul revenirii la necesarele ritmuri ale socialului profund, dimensiunea religioasă a vieții fiind esențială.

Recomandările legate de necesara protejare dictată de grija față de noi înșine și de ceilalți vor fi respectate riguros de toți oamenii cu bună-cuviință.

Biserica Ortodoxă Română și toate celelalte culte religioase au dovedit în mod exemplar înțelegerea situației create de epidemie și, în cazul Patriarhiei Române, o implicare caritabilă fără termen de comparație.

Problema Sfintei Împărtășanii și a împărtășirii credincioșilor este una care aparține însă exclusiv Bisericii.

Biserica Ortodoxă Română se va consulta cu celelalte Bisericii Ortodoxe surori pentru a găsi împreună, în comuniune și în spiritul fidelității față de tradiția liturgică, cea mai bună cale referitoare la accesul credincioșilor, în contextul pandemiei, la miezul vieții creștine: Sfânta Împărtășanie", a comunicat Biserica Ortodoxă Română. 

România trece din 15 mai de la starea de urgență la starea de alertă. 


Recomandările INSP privind activitatea în lăcașurile de cult

1.Precauțiuni universal valabile

-Accesul persoanelor în lăcașurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauțiunilor universal valabile pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2:

-Accesul persoanelor  în  lăcașul   de  cult  se   va  face  limitat,   cu  respectarea  unei suprafeţe de 8 mp per persoană;

-Atât personalul care deservește lăcașul de cult, cât și persoanele care intră în lăcașul de cult vor purta mască. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

-Persoanele își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro