Național Cultura Stire

Veteranul de război Ion Cioroiu, sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani

11.05.2020 ⋅ 0 comentarii

Încă un veteran de război a împlinit 100 de ani. Și cum o astfel de vârstă nu poate trece neobservată, nici chiar în timp de pandemie, a fost marcată de Divizia 2 Infanterie ”Getica” și Fundația ”Mareșal Alexandru Averescu”. 

Astfel, în urmă cu o săptămână, în semn de respect și recunoștință față de veteranii de război care au apărat patria cu onoare și curaj, militarii au sărbătorit pe unul dintre veteranii județului Buzău, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani. 

Colonelul (retragere) Ion Cioroiu, la 100 de ani

Aniversarea, ca majoritatea acestor adevărate întâlniri cu istoria, a fost marcată de povestiri emoționante, amintiri despre camarazi dar şi cu ororile trăite cu suferinţă şi durere în urma rănilor şi mutilărilor în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, care au lăsat răni adânci în sufletul celor care au pus, mai presus de orice, dragostea faţă de ţară, consfinţită prin însăşi jurământul pe care l-au depus ca orice militar.

Veteranul locuiește în comuna Podgoria, unde a fost primar în două mandate, fiind foarte respectat de comunitate și este printre ultimii veterani de război care mai poate povesti despre prizonierat și deportarea în Siberia, unde a muncit patru ani la minele de cărbune din lagărul de concentrare.

Onor la Veteran!


”Toate aniversările veteranilor de război au constituit ocazii dintre cele mai fericite pentru a se întâlni, măcar şi pentru câteva ore, generaţ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro