Național Cultura Stire

Pianistul Daniel Ciobanu, primul artist în rezidență al Filarmonicii ”George Enescu”

12.05.2020 ⋅ 0 comentarii

Filarmonica „George Enescu” lansează din stagiunea următoare o nouă distincție instituțională, „Artist în rezidență”, în premieră în România, pentru a atrage muzicienii de mare valoare, omologați internațional, pentru o colaborare frecventă cu instituția. 

Pianistul Daniel Ciobanu este primul artist în rezidență al Filarmonicii „George Enescu”, începând din stagiunea 2020-2021.

 „Prin acest titlu acordat, intenția noastră este de a convinge tinerii muzicienii cu mare performanță internațională să revină regulat și cu programe de ținută pe scena Ateneului. Avem în vedere mai mulți tineri soliști care deja au o largă consacrare pe marile scene din toată lumea“, declară Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu“. „Deschidem lista cu un tânăr și foarte talentat pianist, Daniel Ciobanu. A absolvit magna cum laude Conservatorul Regal al Scoției (Glasgow) și a încheiat recent un masterat în cadrul celebrei «Universitat der Kunste» din Berlin. A obținut de-a lungul unei cariere remarcabile, numeroase și importante distincții și premii internaționale. Este câștigătorul prestigiosului Premiu II al Concursului Internațional «Arthur Rubinstein» din Tel Aviv. A concertat în cele mai prestigioase săli de concert din toată lumea. Sper ca obiectivele noastre legate de consolidarea prestigiului Filarmonicii bucureștene vor putea fi servite și de acest proiect”, subliniază directorul.

Daniel Ciobanu, în vârstă de 29 de ani, a absolvit magna cum laude Conservatorul Regal al Scoţiei (Glasgow) şi a încheiat recent un masterat la Universitat der Kunste din Berlin. De-a lungul carierei a obținut numeroase şi importante distincţii internaţionale. A concertat în cele mai prestigioase săli din lume.

Pianistul afirmă că este onorat să primească acest rol de «artist în rezidență» al Filarmonicii „George Enescu”. 

„Sunt entuziasmat de această invitație nemaipomenită de a deveni și iniția în premieră conceptul de «artist în rezidență», în cadrul unei filarmonici care a contribuit atât de semnificativ la cultura română și o face în continuare la cel mai înalt nivel. Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a da viață unor povești care altfel s-ar putea ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro