Național Stire

Examenele pentru permisul de conducere se reiau din luna iunie, în anumite condiții

13.05.2020 ⋅ 0 comentarii

Birourile de înmatriculări se vor redeschide în țară, anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, precizând că programul de lucru va fi diferit de la un județ la altul. 

Din iunie, vor fi reluate și examenele pentru permisul de conducere, în mod etapizat.

Birourile de înmatriculări vor fi redeschise luni, 18 mai, cu excepția celor aflate în zonele de carantină, informează DRPCIV. De asemenea, cei care vor să înmatriculeze mașini trebuie să se programeze online.

“În ceea ce privește programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare acesta diferă de la un județ la altul, sens în care recomandăm consultarea site-urilor instituțiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagină principală.

Activitățile se vor soluționa doar în baza programărilor online -  accesibile pe site-ul www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grijă personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul“, se arată într-un comunicat DRPCÎV.

Reluarea examenelor pentru permisul auto

În ceea ce privește activitatea de examinare, DRPCÎV preconizează reluarea acesteia la începutul lunii iunie, în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare socială.

Etapa I

Examinarea la proba practică pentru cei admiși la proba teoretică și programați la proba practică pe durata  stării de urgență  (cu prioritate pentru candidați afectați de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare).

În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate două posibilități:

Programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare,

Programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicate – cu informarea candidatului.

Etapa II

În a două eta... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro