Național Stire

Cei 42 de medici și asistenți români care au fost în misiune în Basarabia s-au întors acasă. Din echipă au făcut parte și cinci arădeni

16.05.2020 ⋅ 0 comentarii

Echipa formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii care au fost în misiune în Moldova pentru a completa echipele medicale în lupta împotriva COVID-19 s-a întors acasă. 

Din detașamentul de sprijin au făcut parte și cinci salvatori arădeni: plt.maj Lazăr Ovidiu, asistent Băginean Rodica, medic Prislopan Casandra, asistent Detari Atilla, medic Olga Mitreanu, medic Vultur Dacian.

Timp de două săptămâni aceștia au desfășurat misiuni în spitalele de dincolo de Prut sprijinind medicii de acolo în lupta cu noul coronavirus. 

„Considerăm că membrii Misiunii medicale umanitare „ROMÂNIA PENTRU MOLDOVA” și-au îndeplinit obiectivele asumate, oferind suport medical eficient și de calitate pacienților și personalului medical și non-medical din secțiile în care și-au desfășurat activitatea, au pus bazele unei fructuoase colaborări între echipele din România și Republica Moldova și au reprezentat cu onoare România”, scrie într-un comunicat emis de către Ambasada României la Chişinău.

Acţiunea a făcut parte din ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de Statul Român în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Întreaga misiune a fost încărcată de emoție, dacă ne a... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro