Național Stire

O echipă de 15 specialişti ai Armatei pleacă în SUA pentru a oferi sprijin în lupta cu COVID-19

25.05.2020 ⋅ 0 comentarii

O echipă de 15 specialiști din Ministerul Apărării Naționale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenți medicali și cinci militari specialiști în domeniul CBRN, pleacă acum în SUA, pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Misiunea militarilor români se va întinde pe durata a circa două săptămâni.

”Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN”, se arată într-un comunicat MApN.

”Este o misiune în sprijinul solidarității și cooperării între SUA și România.

Obiectivul este de a fi alături de medicii din SUA și de a vedea foarte clar cum acționează echipele medicale din SUA în lupta contra COVID. Urez succes misiunii noastre! Folosesc ocazia pentru a transmite un mesaj ferm: între SUA și România e un solid parteneriat strategic, care generează acțiuni comune în toat... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro