Stire

Sergiu Bîlcea: „România poate fi unul dintre marii câştigători ai planului european pentru relansarea economiei”

29.05.2020 ⋅ 0 comentarii

Comisia Europeană a anunțat un plan de relansare economică după pandemie care presupune acordarea unor ajutoare în valoare de 750 miliarde de euro. În cazul în care va fi acceptat, acest plan va fi cel mai mare plan de relansare economică din istoria UE, scrie economica.net. Potrivit sursei citate, România va primi peste 31,2  miliarde de euro.

Intrați aici pentru mai multe informații: https://www.economica.net/comisia-europeana-propune-un-fond-de-relansare-economica-in-valoare-de-750-de-miliarde-de-euro_185047.html

                                    

Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad și președinte al Organizației Municipale a PNL susține că bani primiți de la Uniunea Europeană vor fi folosiți pentru susținerea unor proiecte de dezvoltare. „România poate fi unul dintre marii câştigători ai planului european pentru relansarea economiei: va primi 31,2 miliarde de euro din partea Uniunii Europene. Din aceşti bani, cea mai mare parte, 19,6 miliarde de euro, vor fi fonduri nerambursabile, la care se adaugă posibilitatea de a împrumuta încă 11,4 miliarde de euro. Este a cincea cea mai mare alocare de fonduri. Din aceşti bani, vor fi finanţate proiecte de dezvoltare. Cresc şansele de a finanţa proiecte mari, aşa cum este la nivel local centura de sud-est a Aradului, la nivel national autostrăzile, spitalele regionale. Este o victorie a Europei unite şi, în România, o victorie a partidelor pro-europene, a PNL. Integrarea europeană este benefică pentru România, partidele care vor să ne scoată într-un fel sau altul din UE se dovedesc, încă o data, problema reală a ţării noastre”, susține Sergiu Bîlcea.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro