Național Stire

Ziua Internațională a Forțelor ONU de menținere a Păcii. România, 29 de ani de participare continuă cu trupe la acest tip de misiuni

29.05.2020 ⋅ 0 comentarii

Ziua de 29 mai marchează, în fiecare an, Ziua Internațională a Forțelor ONU de menținere a Păcii (International Day of UN Peacekeepers), cunoscută ca Ziua Internațională a Căștilor Albastre.

România înregistrează, în acest an, conform Ministerului Apărării Naționale, un record de 29 de ani de participare continuă cu trupe la acest tip de misiuni. 

”Începând cu primii militari români care au acționat, ca observatori, în cadrul misiunii UNIKOM din Irak-Kuweit, peste zece mii de membri ai Armatei României au fost dislocați în diverse regiuni ale lumii și au activat sub drapelul Națiunilor Unite în 25 de misiuni de menținere a păcii. Ziua Internațională a Menținerii Păcii în cadrul Organizației Națiunilor Unite, ne oferă șansa de a aduce un omagiu contribuției inestimabile a personalului militar și civil care a contribuit la eforturile Organizației și de a cinsti cei peste 3.900 de activiști în cadrul menținerii păcii care și-au pierdut viața sub drapelul ONU din 1948 până acum, inclusiv pe cei 102 de anul trecut.”, se arată în comunicatul MApn. 

În acest an, provocă... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro