Stire

Dezbatere online: Cum arată alegerile din 2020 pentru partidele politice?

02.06.2020 ⋅ 0 comentarii

Expert Forum organizează dezbaterea on-line Organizarea alegerilor în timpul pandemiei. Scenariile partidelor politice, care va avea loc joi, 4 iunie, începând cu ora 15. Evenimentul este organizat în parteneriat cu International Foundation for Electoral Systems (IFES) și CEELI Institute și are scopul de a deschide o discuție despre provocările pe care le ridică organizarea alegerilor locale și parlamentare din 2020 în România.

Agenda evenimentului va include prezentări ale reprezentanților partidelor politice despre modul în care concep organizarea alegerilor din acest an din punctul de vedere al modificărilor legislative și provocărilor practice. Vom insista asupra unor etape importante ale procesului electoral precum campania electorală și finanțarea acesteia, depunerea candidaturilor, asigurarea transparenței procedurilor electorale, organizarea votului în străinătate și organizarea în siguranță a zilei alegerilor.

Au confirmat participarea:

  • Violeta Alexandru – Ministrul muncii și protecției sociale / Președinta Organizației Partidului Național Liberal București
  • Dan Barna – Președinte, Uniunea Salvați România (USR)
  • Florin Petre Manole - Deputat, Partidul Social Democrat (PSD)
  • Eugen Tomac – Președinte, Partidul Mișcarea Populară (PMP)
  • Victor Ponta - Președinte, Pro România
  • Dragoș Tudorache – Președinte executiv al Biroului Național, Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (Plus) / Europarlamentar
  • Csoma Botond – Deputat, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)

Vom prezenta și concluziile raportului EFOR prin care propunem o serie de măsuri pe care le pot lua autoritățile publice și partidele politice pentru a reduce riscurile legate de răspândirea COVID 19 și care va reprezenta punctul de pornire al discuției.

Pentru a confirma participarea (linkul de conectare va fi transmis pe e-mail) vă rugăm să completați formularul disponibil pe pagina www.expertforum.ro/partide-alegeri-2020. Discuția va fi transmisă live pe Facebook EFOR și pe platforma Privesc.eu

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa septimius.parvu@expertforum.ro sau la numărul de telefon 0787.638.315 (Septimius Pârvu, Expert electoral).

Evenimentul este realizat în cadrul unui proiect finanțat de Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL), implementat de Expert Forum în parteneriat cu CEELI Institute – Central and Eastern European Law Initiative și International Foundation for Electoral Systems (IFES).


Sursa: Expert Forum

fashiondays.ro