Național Stire

Peste 500 de copii, ajutați de Fundația Regală Margareta a României să aibă acces la educația online

03.06.2020 ⋅ 0 comentarii

Fundaţia Regală Margareta a României a oferit echipamente, internet şi proiecte online unui număr de peste 500 de copii săraci pentru a avea acces la educaţie în perioada izolării sociale şi a preveni abandonul şcolar, a anunţat Familia Regală a României.

"În perioada izolării sociale, mulţi copii din mediul rural şi din familii sărace au pierdut legătura cu şcoala, cu profesorii şi colegii lor, inclusiv gustarea sau masa pe care o primeau la şcoală sau la centrele unde mergeau după şcoală. Tot în acest context, multe familii şi-au pierdut şi sursa de venit, condiţiile lor de viaţă devenind astfel din ce în ce mai dificile. Reconectarea cu şcoala a copiilor susţinuţi prin proiecte sociale a fost o prioritate pentru Fundaţia Regală Margareta a României, care a oferit echipamente, internet şi proiecte online unui număr de peste 500 de copii", se arată într-un comunicat postat pe Facebook.

Copiii care au primit ajutor sunt din Bucureşti, Bacău, Cluj Napoca, Galaţi, Turnu Măgurele, Târgu Neamţ şi localităţile Nicoreşti (Galaţi), Nicolae Bălcescu (Bacău), Cumpăna (Constanţa), Marculeşti (Ialomiţa), Cenade (Alba), Firiza (Maramureş), Zurbaua (Ilfov) şi Reteag (Bistriţa).

"Bursele sociale au fost oferite ca sprijin financiar prin Fondul Special pentru Copii, pentru acoperirea nevoilor imediate ale familiilor cu situaţii precare. În mediu rural, copiii care nu aveau echipamente sau conexiune online, au fost dotaţi cu 350 de tabele şi cartele de inter... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro