Stire

Efect BREXIT: Germania, preferată de britanici în ultimii trei ani. Câți au plecat din Regatul Unit

03.06.2020 ⋅ 0 comentarii

Britanicii s-au grăbit să devină cetățeni germani înaintea ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europa, arată datele statistice germane. Marea Britanie a părăsit UE la 31 ianuarie acest an, la aproape patru ani de la referendumul pe BREXIT.

                                    

Britanicii au făcut să crească numărul de străini care au obţinut cetăţenia germană anul trecut, cu mai mulţi "naturalizaţi" decât în orice an de la referendumul din 2016 când Marea Britanie a votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, arată miercuri date oficiale germane, citate de Reuters, potrivit Agerpres.

Marea Britanie a părăsit UE la 31 ianuarie. Discuţiile vizând stabilirea viitoarelor sale legături cu blocul comunitar stagnează şi unii britanici se tem că îşi vor pierde dreptul de a trăi şi lucra în Germania, cea mai mare economie a Europei.

De obicei, britanicii trebuie să fi trăit în Germania timp de opt ani pentru a se califica pentru cetăţenie. Cererile durează mai mult de şase luni pentru a fi procesate. Britanicii puteau obţine dubla cetăţenie în timp ce Marea Britanie era încă membră a UE.

În 2019, aproximativ 128.900 de străini au obţinut cetăţenia germană, o creştere de 15% faţă de anul anterior. Aproape jumătate din această creştere s-a datorat numărului tot mai mare de britanici care au fost naturalizaţi, potrivit Oficiului Federal de Statistică.

Aproximativ 14.600 de britanici au fost naturalizaţi în 2019, mai mult decât în ultimii doi ani împreună. În 2015, înainte de referendumul asupra Brexit, doar 600 de britanici au fost naturalizaţi, potrivit Oficiului.

Sursa: realitatea.net

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ