Național Stire

Sarmizegetusa Regia va fi conservată și restaurată în cadrul proiectului „Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european”

16.06.2020 ⋅ 0 comentarii

Sarmizegetusa Regia va fi conservată și restaurată în cadrul unui proiect de trei milioane de euro, din care două milioane provin din fonduri norvegiene. Lucrările vor dura patru ani.

Consiliul Județean Hunedoara anunță printr-un comunicat că a obținut o finanțare prin progamul RO-Cultura pentru conservarea, restaurarea și punerea în valoare a monumentului Sarmizegetusa Regia. Valoarea nerambursabilă a proiectului va fi de circa 2 milioane de euro, iar cofinanțarea asigurată de Consiliul Județean Hunedoara se ridică la aproximativ 1 milion de euro.

„Obiectivul proiectului este acela de a avea un monument istoric restaurat și revitalizat, valorificat cultural și economic, care să atragă după sine creșterea cu cel puțin 30% a numărului de vizitatori și să readucă în atenția publicului o serie de activități interactive, printre care și reînvierea unor meșteșuguri tradiționale (fierăria dacică, prin amenajarea unui atelier mobil).În cadrul proiectului vor fi derulate următoarele activități principale: proiectare și execuție lucrări de restaurare, realizarea de structuri/ panouri modulare amplasate în zona sitului cu scopul promovării tradițiilor meșteșugărești, a obiceiurilor populare din județul Hunedoara și, implicit, din zona Sarmizegetusei, organizarea unei expoziții internaționale, digitizarea și promovarea proiectului”, arată instituția.

Se are în vedere restaurarea întregului zid al cetății și transformarea incintei militare într-un „muzeu v... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro