Național Social Stire

Astăzi este Ziua internaţională a navigatorului

25.06.2020 ⋅ 0 comentarii

Ziua internaţională a navigatorului ("Day of the Seafarer") se sărbătoreşte, anual, la 25 iunie, în 2020 împlinindu-se zece ani de la instituirea acesteia.

Tema campaniei din 2020 este: "Navigatorii sunt lucrători cheie" ("Seafarers are Key Workers"), potrivit site-ului Organizaţiei Maritime Internaţionale (IMO), www.imo.org.

În acest an, navigatorii sunt în prima linie a pandemiei de COVID-19, jucând un rol esenţial în menţinerea fluxului de mărfuri vitale, cum ar fi alimente, medicamente, echipamente medicale şi consumabile sanitare. Cu toate acestea, criza sanitară şi economică a dus la condiţii de muncă dificile pentru navigatori, incluzând incertitudini şi dificultăţi cu privire la accesul în porturi, reaprovizionare, schimbări de echipaj şi repatriere. Campania de Ziua internaţională a navigatorului (2020) invită statele membre să recunoască navigatorii ca fiind lucrători cheie şi să le ofere sprijinul, asistenţa şi opţiunile de călătorie în timpul pandemiei.

Secretarul general al IMO, Kitack Lim, i-a asigurat, printr-un mesaj, pe navigatorii de pretutindeni că Organizaţia Maritimă Internaţională înţelege problemele cu care se confruntă aceştia în timpul pandemiei de coronavirus şi a lucrat neobosit la toate nivelurile pentru a găsi soluţii pentru marinari. Secretarul general a cerut statelor membre IMO şi companiilor de transport maritim să adopte o abordare practică şi pragmatică în probleme precum schimbările de echipaj, aprovizionarea, reparaţiile, certificarea şi autorizarea navigatorilor.

Campania 2020 "Day of the Seafarer" aduce un omagiu navigatorilor, recunoscându-le sacrificiul şi problemele cu care aceştia se confruntă. Mulţi navigatori sunt plecaţi de acasă de luni de zile şi nu sunt siguri când vor putea reveni din cauza restricţiilor de călătorie. Campania urmăreşte, de asemenea, sensibilizarea cu privire la munca depusă de navigatori ca răspuns la pandemie şi să le mulţumească pentru contribuţie.

Decizia de a institui Ziua internaţională a navigatorului (sau a marinarului) a fost luată la conferinţa Organizaţiei Maritime Internaţionale de la Manila (Filipine) din 2010, unde au fost adoptate revizuiri la Convenţia internaţională privind standardele de pregătire, certificare şi efectuare a serviciului de cart (Convenţia STCW) şi a Codului de asociat.

 

Site-ul www.imo.org menţionează că scopul sărbătoririi acestei zile este de a se recunoaşte contribuţia unică a marinarilor din întreaga lume la comerţul internaţional pe mare, la economia mondială şi la societatea civilă în ansamblu. Rezoluţia Organizaţiei Maritime Internaţionale "încurajează guvernele, organizaţiile de transport maritim, companiile, proprietarii de nave şi toate celelalte părţi interesate să promoveze în mod cores... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro