Național Informatii Stire

Amenzi uriașe pentru cei care produc miros de mâncare pe scara blocului

27.06.2020 ⋅ 0 comentarii

Parlamentul a adoptat, recent, o lege inedită ce prevede măsuri şi sancţiuni pentru eliminarea mirosurilor. Actul normativ a fost iniţiat de doi parlamentari USR la propunerea unei timişorence.

Legea mirosurilor, aprobată recent în Parlament şi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, i-a înfuriat pe fermieri, care i-au solicitat lui Klaus Iohannis să nu promulge legea.

Timişoreanca Rodica Militaru, membră a USR de la care a pornit propunerea preluată de parlamentarii care au iniţiat legea a declarat pentru adevărul.ro că legea nu este dedicată fermierilor.

„Există activităţi care sunt deja reglementare şi au nevoie de autorizaţie de mediu. Acestea sunt emise de Agenţia de Protecţie a Mediului, iar controlul îi revine Gărzii de Mediu. Ce a adus legea mirosului nou a fost că s-a adăugat şi disconfortul olfactiv diverselor afectări ale populaţiei”, a explicat Rodica Militaru.

Timişoreanca a mai declarat că afirmaţiile fermierilor potrivit cărora „la acest moment, nu există aparatură care să poată constata depăşirea unor valori olfactive' nefiind posibilă verificarea tehnică a unei eventuale depăşiri a disconfortului olfactiv „sunt în totalitate neadevărate'.

Întrebată dacă legea inedită se poate aplica şi în cazul gospodinelor care gătesc şi îşi pot deranja vecinii din cauza mirosului, iniţiatoarea legii a declarat că în cazuri extreme pot intra şi gospodinele sub incidenţa actului normativ.

„Cred că veci... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro