Național Stire

Ida Haendel, unul dintre ultimii elevi ai lui George Enescu, a încetat din viață la 91 de ani

03.07.2020 ⋅ 0 comentarii

Ida Haendel, unul dintre ultimii elevi ai lui George Enescu, a încetat din viață la 91 de ani, informează romania-muziacal.ro

Marţi, 30 iunie, s-a stins din viaţă, la vârsta de 91 de ani, Ida Haendel, violonistă şi profesoară cu o carieră impresionantă, de peste 7 decenii. Născută în Polonia pe 15 decembrie 1928, Ida Haendel a studiat cu George Enescu la Paris şi cu Carl Flesch la Londra. A susţinut turnee de succes în Europa, Asia, America de Sud şi de Nord, colaborând cu dirijori renumiţi: Sergiu Celibidache, Sir Thomas Beecham, Sir Adrian Boult, Charles Munch, Otto Klemperer şi Rafael Kubelik.

Ida Haendel, care cânta pe o vioară Stradivarius construită în anul 1699, a avut o bogată activitate discografică, albumele sale incluzând concertele pentru vioară şi orchestră de Mendelssohn, Ceaikovski, Dvorak, Brahms şi Beethoven, precum şi setul de sonate şi partite pentru vioară solo de Bach. De asemenea, violonista a fost pasionată de repertoriul modern, abordând creaţii de Benjamin Britten, Bela Bartok şi William Walton. În anul 2000 a primit un premiu Diapason d'Or pentru discul care a inclus Sonata a treia op. 25 de Enescu, înregistrată împreună cu Vladimir Ashkenazy la pian.

Ida Haendel a fost şi ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro