Stire

Vidul legislativ se PRELUNGEȘTE. Carantina și izolarea, la mâna Parlamentului

08.07.2020 ⋅ 0 comentarii


Vidul legislativ care a lăsat România fără carantină și izolare se prelungește. Proiectul de lege se lasă așteptat în Parlament. Până când? ...Până când va exista... consens parlamentar. Social-democrații au anunțat deja ca vor aduce modificări importante proiectului, relatează Realitatea PLUS.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a inițiat discuții cu principalele ONG-uri care privesc drepturile și libertățile omanenilor pentru a discutat pe marginea proiectului de lege care pune în acord cu recomandările Curţii Constituţionale textele normative referitoare la carantină, izolare şi internarea obligatorie.

În condițiile de față, respectiv până când nu va exista o lege promulgată privind aceste noi definiri, nu vor putea fi date amenzi. În plus, nu există nicio normă legală care să impuna ca persoanele infectate cu coronavirus să nu părăsească spitalele sau să fie carantinate.

În plus, social-democrații sunt pregătiți să modiice din temelii proiectul. În aceste condiții, parcurgând toți pașii necesari, în cel mult 10 zile am putea avea o lege care sa fie promulgată de președintele Klaus Iohannis și care să reglementeze aceste aspecte.

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro