Național Stire

Veteranul de război Gavrilă Bărluț, sărbătorit la 103 ani: ”Nimic nu e greu, dacă nu te desparți de Dumnezeu”

09.07.2020 ⋅ 0 comentarii

Reprezentanții Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” Sucursala Alba l-au vizitat pe domnul Gavrilă Bărluț - veteran de război, care în luna aprilie a împlinit venerabila vârstă de 103 ani. 

Activitatea s-a înscris în cadrul proiectului inițiat de Cercul Militar din Alba Iulia: ”Credință și patrie - mărturisiri ale veteranilor de război”. 

”Am petrecut cateva ore minunate in prezenta unui om deosebit. Privirea sa senina, vocea calda si acuratetea povestirilor sale ne-au fermecat din prima clipa. Povestea sa a inceput sa curga de parca lucrurile s-ar fi petrecut ieri”, spun reprezentanții Asociației.  

Veteranul nostru a fost încorporat la o unitate militară din Beiuș, fiind despărțit de majoritatea prietenilor alături de care plecase de pe plaiurile natale. A fost mutat apoi la o unitate din Brad, alături de care a plecat apoi în campania din Rusia, ajungând până la Caucaz. Multe au fost lucrurile care l-au marcat pe domnul Gavrilă, dar ceea ce îi provoacă și acum o mare tristețe este faptul că a fost nevoit să anunțe familia unui bun prieten că acesta a căzut în luptă, departe de țară. 

Singura consolare fiindu-i gândul că a reușit să îi asigure acestuia o înmormântare creștinească.

 ”Ziua de ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro