Național Stire

Se reiau lucrările de reabilitare a Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial de pe Caraiman

09.07.2020 ⋅ 0 comentarii

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că se reiau lucrările de reabilitare a "Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial", din Munţii Bucegi, lângă Vârful Caraiman.

"Joi, 9 iulie, vor fi reluate lucrările de reabilitare a 'Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial', monument istoric situat în Munţii Bucegi, la altitudinea de 2.291 m, în apropiere de Vârful Caraiman. Lucrările au intrat în conservare în data de 2 decembrie 2019, după ce au fost efectuate măsurile specifice de pregătire a monumentului pentru anotimpul rece, iar, în urmă cu aproape o săptămână, constructorul a început refacerea organizării de şantier, transportul materialelor, reamenajarea împrejmuirii şi verificarea echipamentelor", se arată într-un comunicat al MApN transmis miercuri Agerpres.

Potrivit sursei citate, echipa de constructori a reuşit să desfăşoare operaţiunile pregătitoare astfel încât redeschiderea şantierului să fie realizată conform graficului stabilit.

"În acest an, vor fi sablate ultimele tronsoane metalice, soclul şi platforma de acces la monument, va fi acoperită anticoroziv întreaga structură metalică şi se vor finaliza amenajările interioare. De asemenea, se vor monta lămpile electrice şi instalaţiile interioare de iluminat şi va fi realizată instalaţia de ventilaţie în subsol. Periodic, echipa de implementare a proiectului compusă din specialişti din cadrul Secretariatului general şi Direcţiei domenii şi infrastructuri efectuează vizite de lucru la monument, pentru verificarea stadiului lucrărilor", precizează MApN.

Până acum au fost făcute, printre altele, reţelele exterioare (branşamentul electric în lungime de 3.000 m, căminele de tragere, instalaţia priza de pământ şi de paratrăsnet), structura metalică, soclul şi platforma de acces.

"În calitate de administrator legal al monumentului, Ministerul Apărării Naţionale derulează... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro