Național Cultura Stire

Întreg poştal dedicat sărbătoririi centenarului academicianului Cristofor I. Simionescu, lansat la Academia Română

10.07.2020 ⋅ 0 comentarii

Un întreg poştal dedicat sărbătoririi centenarului academicianului Cristofor I. Simionescu, fondatorul şcolii de chimie şi fizică a polimerilor din România, a fost lansat joi în parcul Academiei Române din Capitală, în prezenţa fiului acestuia, academicianul Bogdan Simionescu, vicepreşedintele Academiei Române.

Academicianul Bogdan Simionescu a declarat că s-a simţit emoţionat de gestul făcut de Academia Română şi Romfilatelia, acest lucru însemnând "cel mai frumos lucru care se putea întâmpla" în anul în care academicianul Cristofor I. Simonescu ar fi împlinit 100 de ani.

Preşedintele Academiei Române, acad. Ioan-Aurel Pop, a afirmat că instituţia şi-a făcut "o datorie de onoare" din cinstirea membrilor ei.

"Instituţia noastră şi-a făcut o datorie de onoare în a cinsti membrii ei, actuali, trecuţi, ei sunt oricum consideraţi nemuritori. Unul dintre aceştia, nemuritor prin opera sa, este Cristofor I. Simionescu. Nu sunt eu cel chemat să vă spun cine a fost Cristofor Simionescu. Toţi cei are sunteţi prezenţi aici ştiţi că a avut un rol extrem de important în dezvoltarea chimiei în România, a fost şef de şcoală într-un domeniu important al acestei discipline şi în Academia Română a fost membru corespondent, membru titular, apoi a ajuns în conducerea acestei instituţii ca vicepreşedinte, ca preşedinte al Academiei Române, onorându-şi misiunea în societate în vremuri care nu erau tocmai bune, reuşind să fondeze cel mai important institut de chimie din Ţara Românească, Institutul 'Petru Poni' de la Iaşi, reuşind să ducă acest institut spre o glorie pe care fiul domniei sale, domnul academician Bogdan Simionescu, o continuă astăzi... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro