Stire

Ce a descoperit Poliția Locală la o terasă de pe Splaiul Gheorghe Magheru și ce măsuri a luat

10.07.2020 ⋅ 0 comentarii


Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activitate și Control Comercial  au organizat, în ultimele zile, noi acțiuni punctuale  la societățile comerciale  care nu respectă preverile HCLM 192/2017 privind regulamentul de desfășurare a activităților comerciale și al piețelor în municipiu. Verificările au vizat modul în care se respectă regulile  privind deținerea autorizației de funcționare, a avizului de orar și a orarului suplimentar pentru terase.

Ca urmare a acestor controale  au fost întocmite un număr de șase procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, în cuantum de 15.000 lei.

„În 07.07.2020 agenții de poliție locală au verificat o sesizare transmisă dispeceratului DGPL privind funcționarea, pe str. Splai Gheorghe Magheru, a unei societăți comerciale specializată în alimentație publică care nu deține orar suplimentar de terasă. În urma celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei.

Conform art. 62 (1) din actul normativ mai sus menționat: pentru terasele şi grădinile de vară situate pe domeniul public sau privat, se va elibera aviz pentru orarul de funcţionare separat de structura de vânzare. Orarul de desfăşurare a activităţii pe terase va fi stabilit de comerciant în aşa fel încât ultima comandă să nu depăşească ora 22,00. La ora 23,00 toate terasele se închid obligatoriu.

Ca și la acțiunile anterioare, li s-a atras atenția comercianților să respecte legislația din domeniu pentru a evita astfel sancționarea cu atât mai mult cu cât astfel de acțiuni sunt organizate periodic, terasele rămânând în atenția polițiștilor locali”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro