Stire

Raed Arafat susține că este posibil să se impună restricții la nivel local; care sunt cele mai afectate zone din țară; ce se întâmplă cu zonele turistice

13.07.2020 ⋅ 0 comentarii


Autoritățile ar putea impune noi restricții, dacă situația epidemiologică din România se înrăutățește, a confirmat duminică seara, la Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Totul depinde de cifre, dacă vor arăta o creștere. În orice caz, restricțiile vor viza anumite zone, nu întreaga țară, a explicat secretarul de stat în MAI, scrie digi24.ro.

Ar fi posibil ca autoritățile să spună „stop la mare” sau la munte, pentru a limita răspândirea comunitară a coronaviruslui? a fost întrebat Raed Arafat.

„Nu știu dacă mai e posibil să spuneți Stop la mare! acum. În primul rând, nici legislația nu permite acest lucru. Nu mai avem”, a declarat Raed Arafat referindu-se la măsurile din timpul stării de urgență, când deplasările între localități au fost limitate drastic la nivel național.

Unele restricții s-ar putea pune, însă, la nivel local, a arătat Raed Arafat. „Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil”, a confirmat la Digi24 șeful DSU.

El a reamintit că în prezent „avem un număr foarte mare de cazuri continuu” în cinci „puncte fierbinți” - București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița și Galați. 

Intrați AICI pentru detalii.

Foto: gov.ro


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro