Național Social Stire

Romfilatelia continuă seria tematicilor dedicate Monarhiei, prin emisiunea de mărci poștale Uniformele regalității românești (II)

13.07.2020 ⋅ 0 comentarii

Romfilatelia continuă seria tematicilor dedicate monarhiei, prin emisiunea de mărci poștale Uniformele regalității românești (II), care va intra în circulație miercuri, 15 iulie 2020, cu ocazia Zilei mărcii poștale, informează Romfilatelia. 

Toți cei patru Regi ai României au folosit ca îmbrăcăminte uniforma militară, ca simbol al autorității monarhiei.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei este ilustrat Regele Carol I (1839-1914), care a îmbrăcat uniforma militară încă de la vârsta de zece ani, când a început şcoala militară.

Regele Ferdinand I (1865-1927) este reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 5 lei, Regele Carol al II-lea (1893-1953) este prezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 8,50 lei, iar pe timbrul cu valoarea nominală de 12 lei este ilustrat Regele Mihai I (1921-2017).

Coliţa dantelată a emisiunii, cu valoarea nominală de 29 lei, reprezintă un montaj alcătuit din reproducerea primei coliţe româneşti - Expoziţia Filatelică Română EFIRO, Noiembrie 1932, Bucureşti, alături de un portret al Regelui Carol al II-lea, în uniformă şi cu coif. Coliţa EFIRO 1932, reprodusă în această emisiune de mărci poştale, a fost emisă cu prilejul organizării primei Expoziţii Filatelice EFIRO, sub patronajul Regelui Carol al II-lea, un filatelist pasionat, deţinătorul unei colecţii impresionante. Piesa a fost tipărită la Bucureşti, în Fabrica de Timbre, prin procedeul tipar adânc (heliogravură).

Pe plicul "prima zi" a emisiunii este reprodusă o fotografie în care regii Carol I, Ferdinand I şi Carol al II-lea pozează în uniforme militare.

Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 311 exemplare ş... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro