Stire

Ambulanța pentru Monumente Arad, prima intervenție organizată în 2020: Sera de la Bulci

14.07.2020 ⋅ 0 comentarii

Ambulanța pentru monumente Arad anunță începerea primei intervenții din acest an, între 15 și 19 iulie. Este vorba de sera de la Bulci.  

Scopul major al acestei intervenții este de a îndepărta vegetația invazivă din interiorul și imediata vecinătate a serei, cu grijă atât pentru clădirea valoroasă de la început de secol XX, cât și pentru monumentul cel mai organic dintre monumente, impresionantul parc al conacului. 

Lucrările vor avea ca îndrumător pe primul arborist român certificat International Society of Arboriculture, Alex Purcaru și echipa sa, iar voluntarii implicați în execuție sunt atât specialiști din domeniu (arhitecți, peisagiști), cât și membri ai societății civile, care în ultimii ani s-au alăturat intervențiilor de salvgardare a monumentelor, inițiate prin proiectul Ambulanța pentru Monumente.

Intervenția asupra serei de la Bulci va aborda trei aspecte: imediata punere în siguranță prin îndepărtarea vegetației (menționată anterior), înregistrarea situației actuale a clădirii prin relevarea și diagnosticarea ei și conservarea stadiului actual,  inițierea unui studiu al vegetației valoroase existente, împreună cu anamneza, etapă esențială în studiul istoric, destinată redescoperirii situației inițiale a domeniului și a teritoriului asupra căruia acesta și-a manifestat influența.

Intervenția este realizată cu sprijinul Primăriei Bata (gazdă), a Primăriei Arad (proprietar), Direcția Județeană pen... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro