Stire

Dezbateri de mai mult de 10 ore pe LEGEA CARANTINEI. Votul final va fi dat miercuri. Ce s-a modificat

15.07.2020 ⋅ 0 comentarii


Comisia juridică a Senatului a reluat, marţi seara, dezbaterea pe articole a proiectului privind carantina şi izolarea. Au fost mai bine de zece ore de discuţii tehnice pe texte cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat, după discuţiile cu membrii comisiei, că a fost agreată o formă a proiectului.

Printre propunerile agreate se numără aceea ca asimptomaticii să fie evaluați în spital timp de 48 de ore, după care vor fi izolați la domiciliu

pentru 14 zile.

În legătură cu detaşarea medicilor, s-a decis să se meargă gradual de la o detaşare voluntară şi acolo unde nu se găsesc cadre care să meargă, se vor face şi detaşări care vor fi nevoluntare, dar se specifică faptul că aceştia vor beneficia de indemnizaţii de detaşare, de asigurarea cazării şi a unei diurne, după cum a precizat ministrul Sănătății.

Senatorul PNL Iulia Scântei a prezentat în şedinţa Comisiei juridice textele agreate. Ea a precizat că votul asupra raportului comisiei va fi dat miercuri.

"Fiecare pacient infectat COVID va beneficia de o evaluare în primele 48 de ore, în spital, în care fiecare pacient îşi va face evaluare clinică, biologică, paraclinică, radiologică. Medicul curant va avea şi posibilitatea să îşi susţină acel diagnostic pe care îl pune la un moment dat. După 48 de ore, maximum 48 de ore, cei asimptomatici pot merge la domiciliu cu izolare până la 14 zile. Ţin să specific că această lege nu este doar pentru COVID, la COVID perioada de incubaţie este de 14 zile, iar pentru cei simptomatici, în funcţie de simptomatologie, se va decide prelungirea internării până la vindecare sau până la a deveni asimptomatici", a spus Nelu Tătaru, după ce a participat la dezbaterile din Comisia juridică a Senatului asupra proiectului de lege privind carantina şi izolarea.

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro