Național Stire

Veteranul de război Vasile Pescaru a încetat din viață la 105 ani

17.07.2020 ⋅ 0 comentarii

Acum mai bine de trei săptămâni, într-o frumoasă zi de vară, reprezentanții Asociației Naționale a Veteranilor de Război Argeș îl sărbătoreau pe veteranul de război Vasile Pescaru, la împlinirea vârstei de 105 ani. 

În acele momente de sărbătoare pentru noi toți, domnul adj.pr.r. Dan Arsenescu a dat glas poveștii de viață a veteranului Vasile Pescaru, relatând un moment crucial din timpul războiului, când, în timpul unui atac, acesta a fost rănit: ”Înainte de a fi rănit cu câteva clipe stând pe marginea unui lac, am văzut un fluture pe malul apei, m-am aplecat să-l ridic și atunci a venit un obuz care a explodat și mi-a omorât camaradul de luptă care era lângă mine, iar eu am fost rănit la gât”.

Astăzi, 17 iulie 2020, veteranul de război Vasile Pescaru nu s-a mai aplecat să ridice fluturele de pe malul apelor vieții ci s-a înălțat împreună cu el spre înaltul cerului.

Martorii acestui ultim zbor, în condițiile impuse de Starea de alertă, au fost, pe lângă familie, și reprezentanții Asociației Naționale a Veteranilor de Război Argeș. Ceremonialul înhumării a fost condus de preotul paroh al comunei Teiu iar vicepreședintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război Arg... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro