Național Stire

România va avea primul și cel mai mare centru de recuperare din Europa de Est pentru veteranii răniți în misiuni

20.07.2020 ⋅ 0 comentarii

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” a primit astăzi 50 milioane de euro pentru cel mai important obiectiv, ”Centrul de recuperare și refacere CRRV-AMVVD”.

În acest centru, primul din România și cel mai mare din Europa de Est, vor beneficia de serviciile medicale de care au nevoie toţi veteranii din teatrele de operații, împreună cu familiile lor, precum și văduvele și copiilor celor căzuți în misiunile exercitate pentru a-și îndeplini obligațiile de serviciu.

”Ne-am lovit de atâtea obstacole, încât ne-am ambiționat mai tare să ne continuăm cu și mai mare responsabilitate, determinare și perseverență ceea ce ne-am propus. Astfel că, grație ultimelor demersuri întrepinse, a vizitei din partea Guvernului, a grupurilor de lucru de la Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Fondurilor Europene, rezultatele mult așteptate au început să apară. Chiar dacă mesajele unora erau îndreptate pentru a ne pierde încrederea în promisiunile primite, iată că dorința noastră a fost mai puternică, iar obiectivul, pe care mulți îl considerau doar un vis, se va transforma curând în realitate.”, a declarat Marius Apostol, președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”.

      Proiectul centrului medical, dedicat tratării veteranilor, este structurat pe două etape, iar prima etapă a acestuia presupune investirea în primul corp, care va avea cabinete specializate în traumatologie, ortopedie, neurologie, kinetoterapie, psiho-psihiatrie, medicină internă, cardiologie, imagistică, cu dotări medicale specifice. 

     Pentru toate acestea, astăzi,  într-o zi cu dublă semnificație, pe de-o parte săr... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro