Național Cultura Religie Stire

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împlinește astăzi 69 de ani

22.07.2020 ⋅ 0 comentarii

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, aniversează astăzi, 22 iulie, împlinirea vârstei de 69 de ani. 

Deși sărbătoarea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este în ziua de 30 septembrie a fiecărui an, data întronizării în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, deloc lipsită de importanță este ziua în care, în urmă cu 69 de ani, era dăruit de Dumnezeu părinților săi, Alex și Stela Ciobotea. Se întâmpla în comuna Bara, judeţul Timiş, iar la Botez primea numele Dan-Ilie.

Dăruit de Dumnezeu părinților în urmă cu 69 de ani, iar românilor odată cu intrarea în viața monahală (6 august 1987) la Mănăstirea Sihăstria, cu numele Daniel, avându-l ca naş de călugărie pe Părintele Arhimandrit Cleopa Ilie. 

Cu un mentor care spunea că ”Cel mai frumos şi mai convingător discurs despre dragoste este îmbrăţişarea!”, Părintele Dumitru Stăniloae, viitorul Patriarh al României avea să facă din întregu-i parcurs al vieții un adevărat discurs al dragostei față de poporul ce i-a fost încredințat spre păstorire. 

Iubit și mai puțin iubit, lăudat și adesea aspru judecat, Patriarhul României a îmbrățișat, prin cuvânt, viață și fapte, bucuriile, tristețile, durerile și nevoile poporului său, în vremuri nu tocmai prietenoase. Însă oricât de tulburi și neprietenoase ar fi vremurile, Lumina nu poate fi pusă sub obroc. Nu poate fi pusă sub obroc, atât timp cât omul care o poartă privește cu încredere, speranță, dar și cu responsabilitate, fiecare clipă a vieții. Și că lucrurile ies bine, ca pentru Dumnezeu, când fiecare clipă a vieții este așezată sub semnul dragostei și al responsabilității, avea să o dovedească exact momentul în care Părintele Patriarh ne îndemna să o privim astfel: la capătul unui an în care era împlinit un ideal de 140 de ani - sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului.

La ceas aniversar, Părintele Patriarh își arată recunoșt... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro