Național Stire

Astăzi a avut loc ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est

23.07.2020 ⋅ 0 comentarii

La Centrul Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) "Getica" din Cincu, în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, a ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, a șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Viorel Pană şi a șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a avut loc ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE) şi etapa finală a Exercițiului cu termen scurt de notificare (ETSN), cu participarea integrată a unor unități și mari unități aparținând Forțelor Terestre și Forțelor Aeriene Române.

În cadrul ceremoniei, s-a dat citire ordinului de împuternicire a comandantului MNC-SE, generalul-maior Tomiță Cătălin Tomescu, căruia i-a fost înmânat Drapelul de Identificare al Corpului Multinațional Sud-Est.

La Exercițiul cu termen scurt de notificare au participat aproximativ 1.000 de militari și peste 200 mijloace tehnice şi a avut ca scop perfecționarea procesului de integrare a capab... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro