Național Stire

Reguli noi pentru pacienții vindecați de COVID-19 care vor să doneze plasmă

03.08.2020 ⋅ 0 comentarii

Ministerul Sănătăţii schimbă regulile pentru donarea de plasmă de la pacienţii vindecaţi de COVID-19, făcând această procedură mai accesibilă. 

În prezent, cei care doresc să dea o şansă la viaţă pacienților aflaţi într-o fază critică au de parcurs proceduri birocratice adesea anevoioase. Trebuie să-şi facă rost de două teste negative, să le plătească uneori din propriul buzunar şi să bată drumurile până la unul dintre cele 17 centre de recoltare din ţară.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunțat duminică seara la Digi24 că tratamentul cu plasmă superimună va fi mai accesibil de acum încolo. Oficialul a făcut acest anunț după ce a auzit mărturia unui tânăr din Târgoviște care a vrut să ajute și să doneze plasmă, dar a fost descurajat de procedurile birocratice.  

El a confirmat că aceste criterii „mai laxe” se referă la faptul că nu vor mai fi cerute donatorului două teste negative la covid-19.

Protocolul prelevării sângelui pentru plasma anti-COVID prevede ca donatorii să vină cu un buletin de analize negativ. Actuala legislație nu îi ia în calcul însă și pe pacienții asimptomatici, care nu au fos... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății