Stire

Puternic incendiu de pădure izbucnit la 40 de km de Madrid. Pompierii și militarii spanioli se luptă cu flăcările

03.08.2020 ⋅ 0 comentarii


Pompieri şi militari spanioli se luptă să ţină sub control un incendiu de pădure izbucnit în cursul nopţii de duminică spre luni în regiunea Robledo de Chavela, situată la 40 de km nord-vest de capitala Madrid, fapt ce a condus la evacuarea mai multor case, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Directorul serviciilor de urgenţă din Madrid a declarat, în această dimineaţă, că pompierii au stabilit un perimetru în jurul flăcărilor şi că aeronave au fost trimise în zonă pentru a ajuta la stingerea incendiului.

"Nu există niciun risc pentru populaţie în acest moment. Vom fi bine pregătiţi dacă flăcările îşi vor schimba cursul", a spus Carlos Novillo într-o înregistrare video postată pe Social Media.

Serviciile de urgenţă din Madrid au declarat că 16 echipaje de pompieri, precum şi trei aeronave, au fost trimise pentru a stinge incendiul.

O purtătoare de cuvânt a confirmat că mai multe case izolate au fost evacuate ca măsură de precauţie, însă nicio comunitate nu este în pericol.

Ea nu a putut confirma sursa incendiului, care survine pe fondul unui val de căldură ce afectează sudul Europei, în Spania fiind înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro