Stire

Primarul de la Seleuș susține că localnicii care merg la piață nu ar fi fost lăsați să-și vândă marfa; ce spune Stelian Nistor, directorul TOP

04.08.2020 ⋅ 0 comentarii


După cum se știe, legumicultura reprezintă una dintre cele mai importante surse de venit ale locuitorilor comunei Seleuș, comună aflată de câteva zile în carantină din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. De altfel, seleușenii sunt cunoscuți în această parte de țară pentru calitatea produselor lor.

Astăzi însă, primarul Cristian Branc anunța pe Facebook că legumicultorii de aici ar fi avut probleme atunci când au vrut să-și vândă produsele în unele piețe din Arad și Timișoara.

„Mai mulţi comercianţi din Seleuş și Moroda au întâmpinat serioase probleme atunci când au ajuns la anumite pieţe din Arad sau Timişoara. Oamenii nu au fost lăsaţi să intre pentru a putea să-şi vândă produsele. Avem de-a face cu un abuz din partea angajaţilor pieţelor, iar eu unul nu voi sta cu mâinile în sân.

Îi rog pe producătorii din Seleuş și Moroda , care vor să meargă în pieţele din alte localităţi, să treacă pe la sediul Primăriei pentru a primi ordinul șefului Departamentului pentru Situații de urgență în care se specifică faptul că nu pot fi opriţi să îşi valorifice produsele. Dacă totuşi acest lucru se mai repetă, îi rog să ia numele celor care îi opresc să intre în pieţe, iar eu şi cu un avocat ne vom ocupa personal pentru ca oamenilor să li se facă dreptate. Nu îi va costa nimic, eu unul voi face demersurile necesare pentru a le veni în sprijin”, a scris pe Facebook Cristian Branc, proaspăt întors acasă, după ce a fost și el internat în spital din cauza coronavirusului.

„Măsurile se iau indiferent de zona de proveniență a persoanelor

Pe de altă parte, Stelian Nistor, directorul SC Târguri, Oboare, Piețe (TOP) Arad SA susține că nici nu se pune problema ca în piețele din Arad cineva să interzică accesul vreunui comerciant doar pentru că vine dintr-o zonă aflată în carantină. Sunt luate însă măsuri pentru respectarea distanțării fizice, pentru purtarea măștii și se intervine doar atunci când există suspiciuni că o persoană ar putea avea COVID-19. „Suntem cu ochi-n patru nu doar în ceea ce-i privește pe comercianți, ci și în ceea ce-i privește pe cumpărători. Dacă o persoană are temperatură ridicată, peste 37 de grade, atunci îi restricționăm accesul în piață, indiferent de zona de proveniență. De asemenea, dacă avem informații că o persoană se simte rău, îi punem doar în vedere să se prezinte la medicul de familie. Am avut un caz, în urmă cu o săptămână. Era o doamnă din Seleuș care vindea în piață la Miorița și a spus celor din jur că se simte rău. I-am cerut să-și facă un test, pentru că aveam suspiciunea că ar putea să fie infectată. Asta, și pentru că nora dânsei era internată în spital cu COVID-19. Și-a făcut testul, iar acesta a ieșit negativ. Luăm măsuri indiferent de cine ar fi și din ce zonă”, a declarat Stelian Nistor.

Foto: Arhiva


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro