Stire

Alertă maximă pe litoral. 40 de tineri din Vaslui, suspecți de COVID-19, au plecat la mare. Focarul a pornit de la un majorat

05.08.2020 ⋅ 0 comentarii


40 de tineri din Vaslui, suspecți de COVID-19 au plecat la mare. După câteva zile, două dintre fetele din grup au fost confirmate cu noul coronavirus. Adolescenții au petrecut pe litoral, alături de alte persoane, asta deși așteptau testul pentru COVID.

După o petrecere de majorat, la care au fost invitati aproximativ 40 de tineri, grupul de tineri a plecat pe litoral, la Costinești, deși prezentau semne de raceală. Una dintre adolescente din grup, fiica unui ambulanțier al Serviciului de Ambulanța al Județului (SAJ) Vaslui, a fost pe 31 iulie în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, dusă de tatăl său, deoarece prezenta semne de răceală.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Vaslui, la Costinești, cei aproape 40 de tineri s-au cazat la vile și la pensiuni particulare. În cursul zilei de 3 august, rezultatele testelor COVID-19 au confirmat ca fiica ambulanțierului este infectată cu virusul SARS-CoV-2. În aceeași zi, tatăl adolescentei s-a deplasat pe litoral cu o ambulanță a SAJ Vaslui pentru a-și aduce fiica la spitalul din Bârlad, unitatea suport pentru pacienții COVID-19 din județul Vaslui.

Pe lângă fiica ambulanțierului, o altă tânără prezentă și ea la majorat și pe litoral a primit confirmarea că este infectată.

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro