Stire Religie

Fii viteaz la Firiteaz! Tineri de toate vârstele au participat la o acțiune inedită organizată de Părintele Vlad-Sergiu Sandu

05.08.2020 ⋅ 0 comentarii

”Dacă ești tânăr, ai între 5 și 75 de ani, și ești dornic de mișcare (și fizică, dar și sufletească), HAI LA FIRITEAZ! Cum? Nu știi unde e Firiteazul? Faci 20 de minute din Arad. Scrie-mi și te direcționez!”, a fost anunțul prin care un preot arădean a reușit să ”miște” fizic și sufletește zeci de tineri de toate vârstele, în cadrul unei activități încadrate în tematica anului omagial dedicat ”Pastorației părinților și copiilor” din cadrul Patriarhiei Române.

Familii adunate sub streașina iubirii lui Dumnezeu

Cu acest gând, mărturisește Părintele Vlad-Sergiu Sandu, preot paroh în Parohia Firiteaz de șase ani, că a plecat la drum pentru a duce la bună plinire acțiunea ”Fii viteaz la Firiteaz!”. O acțiune în timpul căreia, copii, tineri, părinți și bunici s-au rugat, au pedalat, s-au jucat, au mâncat și tare mult s-au bucurat. 

S-au rugat

Cum bunicii noștri ne-au învățat că e bine și de folos ca ”totdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu”, iar pe bunici e bine a-i asculta, în seara de 4 august, începând cu ora 19.00, tinerii s-au adunat în biserica cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului”. Și cum altfel ar fi putut pune început bun acțiunii, dacă nu în împreună- rugăciune către cea în al cărei post ne aflăm în aceste zile, Născătoarea de Dumnezeu ”ceea ce este pricina bunătăţilor şi credincioşilor întărire, una întru tot lăudată”?


Au pedalat, s-au jucat, au mâncat și tare mult s-au bucurat

Înarmați cu biciclete, ghiozdane, perinuțe, măști de protecție și musai zâmbete (de hrană și apă ocupându-se gazda), după citirea Paraclisului Maicii Domnului, participanții ”Fii viteaz la Firiteaz!”, au pornit pe cale. O cale a bunei dispoziții așezate în Dumnezeu, care a găsit popas de odihnă pe câmpia din proximitatea localității. Odihnă trupească și sufletească, judecând după tema propusă spre discuție de Părintele Vlad-Sergiu Sandu: ”Sfinții, prietenii noștri”, în timpul căreia toți cei prezenți au făcut cunoștință cu Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, de la a cărui mutare în veșnicie se împlinesc astăzi 60 de ani. Un Sfânt român în Țara Sfântă, candelă veșnic aprinsă a Bisericii și a neamului românesc. Iar cum acolo unde sunt copii nu poate lipsi jocul, ”Țară, țară, vrem ostași!” a fost, la momentul potrivit, cel care a unit mâini și a sădit zâmbete pe chipul tuturor. 


Când Îl pui pe Dumnezeu în față, e imposibil să nu reușești

”Se făcea ora 19:00, când micuța noastră localitate se umplea de copii, tineri, părinți și bunici veniți de peste tot pentru a participa la evenimentul pe care l-am propus în urmă cu câteva zile, „Fii viteaz la Firiteaz!”. Trebuie să vă mărturisesc că nu m-am gândit că va avea un asemenea impact, dar se reconfirmă: când Îl pui pe Dumnezeu în față, e imposibil să nu reușești. A fost o seară de neuitat, în care ne-am jucat, am mâncat și ne-am bucurat unii de ceilalți, uitând pentru două ceasuri de telefoane, griji, probleme și neajunsuri. Până la urmă, desp... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro